JoogaBlogi

Blogitekstit

Ajatuksia joogasta pintaa syvemmältä.
Onko Shaktalla meditaatiotunteja?

Tätä kysytään meiltä aina välillä. Vastaus on kyllä ja ei! Viikko-ohjelmastamme löydät erilaisia asana- ja pranayamatunteja, jotka päällisin puolin vaikuttavat vain fyysisiltä harjoituksilta – tehdään…

Lue lisää »
Onko asana asento?

Traditionaalisessa joogassa ihminen nähdään kokonaisena, itsesäätelevänä, elävänä systeeminä, joka osaa itse hakeutua tasapainoon. Jooga on kulkenut vuosituhansien aikana valtavien mullistusten läpi ja se on matkallaan saanut…

Lue lisää »
Rentoutuminen – unohdettu taito

Nykyihmiselle rentoutuminen tuottaa suuria haasteita, sillä se on jotain mitä ei voi tehdä. Elämme tekemisen ja suorittamisen kulttuurissa. Ympäristömme kannustaa aktiivisuuteen, tehokkuuteen, jatkuvaan kasvuun ja itsensä…

Lue lisää »
Norsu ja ratsastaja – kumpaa koulutat?

Mieli voidaan nähdä vertauskuvallisesti norsun ja ratsastajan kautta. Ratsastaja edustaa ajattelevaa, tietoista mieltä ja norsu syvällä olevaa tiedostamatonta mieltä. Tämän vertauskuvan on esittänyt alun perin…

Lue lisää »
Olen jäykkä, voinko tulla joogatunnille?

Kysymys, jota joogaohjaajana usein kuulee. Toisaalta vaihtoehtoisesti joogatunnille tulija huomaa varmuuden vuoksi kommentoida: ”Olen sitten jäykkä kuin rautakanki.” Moni yhdistää joogan notkeuteen ja venyvyyteen. Se…

Lue lisää »
Hermoston tasapaino – terveyden perusta

Hermostojen (sympaattinen ja parasympaattinen) välinen tasapaino on terveyden perusta. Nykyihmisellä tämä tasapaino on suurimmaksi osaksi häiriintynyt. Elämästä on tullut suorittamista lähes kaikilla elämän osa-alueilla. Sympaattinen…

Lue lisää »