Joogan tiede

Joogan tiede -
Kokonainen maailmankuva

Modernissa, länsimaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet erottelemaan kehon ja mielen erillisiksi kokonaisuuksiksi, joilla on omat toimintonsa ja tarkoituksensa. Tämä on ymmärrettävää, sillä mieltä on vaikea käsittää ja fyysinen kehomme on ainoa silmin havaittava todiste siitä, mitä olemme. Tässä modernissa, materialistisessa maailmankuvassa käsittelemme kehoa kuin robottia, aineena, jota voi – ja kannattaa muokata ilman sen syvällisemää ajatusta mielen vaikutuksista sen toimintaan.

Traditionaalinen jooga näkee kuitenkin asiat toisin. Maailmankuva, jonka autenttinen joogaharjoitus sinulle ammentaa, on kokonaisvaltainen, jopa lohdullinen. Kaikki mielen toiminnot vaikuttavat suoraan myös kehoomme. Oikeastaan voi ajatella niin, että se miten mieli voi, siltä kehomme näyttää.

Haluatko mullistaa maailmankuvasi ja todella ymmärtää joogaharjoituksesi taustan?

Tarjoamme kursseillamme tietoa joogaperinteen tuhatvuotisesta ymmärryksestä, johon kuuluvat kaikki – keho, mieli ja koko maailmankaikkeus yhtenä saumattomana kokonaisuutena. 

Kokoonnumme muutaman kuukauden välein myös satsangiin keskustelemaan ennalta sovitun jooga-aineen äärelle Satsang itseasiassa tarkoittaa ”kokoontumista totuuden äärelle”. Näihin maksuttomiin tapaamiseen ovat kaikki tervetulleita. Löydät satsagien ajankohdat täältä.

Alta löydät myös muutamia sivustoja, joista voit  myös ammentaa lisätietoa aiheesta. Tervetuloa mukaan matkalle traditionaaliseen joogan tieteeseen!