SHAKTAJOOGA

Shaktajooga on tuonut minulle valtavasti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja rentoutta. Jooga on parasta Porin Shakta Joogakoululla.
Piia

Mitä on Shaktajooga?

Shaktajoogan juuret ovat intialaisessa Kaula-traditiossa, joka on autenttinen, tuhansia vuosia vanha perinne. Traditio on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

 

Shaktajoogan ydin on suoritusvapaus sekä rentouden ja nautinnon kautta tekeminen. Se sopii hyvin vasta-alkajille, mutta tarjoaa paljon myös kokeneemmille joogeille. Ulkoisesti asanat voivat näyttää tutuilta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. 

 

Tunnit pidetään aina saman autenttisen joogasysteemin pohjalta, joten harjoituksen sisältöön ei vaikuta kenen ohjaajan tunnille osallistut. Tunneilla haluamme välittää tärkeimmän asian – lempeyden. Omaa kehoa kuunnellen saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän.

Shaktajooga Suomessa

Suomen ja koko Pohjois-Euroopan ensimmäinen Shakta-tradition joogakoulu perustettiin Helsinkiin vuonna 2014.

 

Shaktajooga Suomessa sai alkunsa helsinkiläisten yli vuosikymmenen kestäneestä matkasta joogan alkulähteille. Etsiessään Intiasta autenttista joogamuotoa, he lopulta löysivät tradition mestarin. Shaktajoogan mestari Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha on viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita. Kaula on shaktaperinteen ylistetyinpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan on opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita ja opettaa ashramissaan, joka sijaitsee nykyään Thaimaassa.

 

Intiassa sana tantra tarkoittaa vedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana. Bhagavanin välittävä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (Asana) ja hengityksen (Pranayama) avulla.

SHAKTA JOOGAKOULUT MUUALLA SUOMESSA

Helsinki

Turku

Tampere

Porvoo

Jyväskylä

Rovaniemi

Joogan tiede - kokonainen maailmankuva

Modernissa, länsimaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet erottelemaan kehon ja mielen erillisiksi kokonaisuuksiksi, joilla on omat toimintonsa ja tarkoituksensa. Tämä on ymmärrettävää, sillä mieltä on vaikea käsittää ja fyysinen kehomme on ainoa silmin havaittava todiste siitä, mitä olemme. Tässä modernissa, materialistisessa maailmankuvassa käsittelemme kehoa kuin robottia, aineena, jota voi – ja kannattaa muokata ilman sen syvällisemää ajatusta mielen vaikutuksista sen toimintaan.

Traditionaalinen jooga näkee kuitenkin asiat toisin. Maailmankuva, jonka autenttinen joogaharjoitus sinulle ammentaa, on kokonaisvaltainen, jopa lohdullinen. Kaikki mielen toiminnot vaikuttavat suoraan myös kehoomme. Oikeastaan voi ajatella niin, että se miten mieli voi, siltä kehomme näyttää.

Haluatko mullistaa maailmankuvasi ja todella ymmärtää joogaharjoituksesi taustan?

Tarjoamme kursseillamme tietoa joogaperinteen tuhatvuotisesta ymmärryksestä, johon kuuluvat kaikki – keho, mieli ja koko maailmankaikkeus yhtenä saumattomana kokonaisuutena. 

Alta löydät myös muutamia sivustoja ja podcast-vinkkejä, joista voit  myös ammentaa lisätietoa aiheesta.

Tervetuloa mukaan matkalle traditionaaliseen joogan tieteeseen!

SUKELLA JOOGAAN PINTAA SYVEMMÄLTÄ

Maailmanpuu on Shaktajoogan Suomeen tuoneen Miska Käpin ja joogatutkija Matti Rautaniemen podcast, joka käsittelee joogaa, maailman eri viisausperinteitä ja muita kulttuurisia ilmiöitä.

Tietäjä-podcastin takaa löytyy Tietäjäyhdistys, ja se käsittelee itämerensuomalaista viisausperinnettä. Äänessä mm. Miska Käppi ja Laura Foon.

Joogaradio on Shaktan oma podcast, joka käsittelee joogaa arkisemmassa valossa. Äänessä Shaktan opettajat Otto Kronqvist ja Pete Ruikka.