Joogatunnit

Shaktajoogan asanan ja rentoutumisen vuorottelu rauhoittaa apinamieltäni paremmin kuin mikään muu. Sen myötä olen oppinut tunnistamaan kehoni tuntemuksia ja rentoutumaan paljon syvemmin.
Darja

Introtunti

Introtunti on paras tapa aloittaa shaktajooga. Introtunti on todellinen syväsukellus shaktajoogaan ja se vie sinut kerralla sisään traditionaaliseen joogasysteemiin. Introtunnilla tehdään rauhallinen ja rentouttava joogaharjoitus, jonka jälkeen kuulet mitä vaikutuksia traditionaalisella joogalla on kehon ja mielen hyvinvointiin. 

 

Lue lisää introtunnista.

Tasapainottava jooga
(TriDosha)

TriDosha – tasapainottava sarja on koko asanaharjoituksen ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se käy hellästi läpi koko systeemisi palauttaen elimistön ja mielen tasapainon. Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nousen joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi rentoutuneeksi, hyvinvoivaksi ja terveeksi.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikkuhiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.

Vietä joogatunti kuin olisit lomalla – jätä arkiset asiat hetkeksi sivuun ja ole vain, itsesi kanssa.

Tasapainottavaa harjoitusta on kolmen mittaisena – tunnin harjoituksesta kahteen tuntiin. Pidemmällä tunnilla tehdään suurempi joukko hyödyllisiä asanoita. Tunti sopii kaikille!

Viyayama

Viyayama on aktiivinen, seisoen tehtävä sarja, joka tukee joogaharjoitusta TriDosha – tasapainottavan sarjan rinnalla. Viyayama parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi luuston asettuessa kohdilleen. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa. Viyayama tunneilla tehdään aina lopuksi TriDosha – tasapainottava sarja.

Dandaflow

Dandāsanan eil sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien. DandaFlow ei ole ainoastaan kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, vaan se on rakennettu intialaisen lääketieteen eli ayurvedan periaatteiden mukaan ja vie samalla elimistöäsi hyvään ja tasapainoiseen tilaan. 

 

DandaFlow – harjoitusta on kahden mittaisia, harjoitus tehdään kolmella tai viidellä flow’lla tunnin tyypistä riippuen. Kolmen flow’n tunti päättyy aina tasapainottavaan TriDosha – sarjaan. Näet tuntikohtaiset sisällöt aina ajanvarausohjelman kautta.

Aurinkotervehdys

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoamme ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Surya Namaskara, eli aurinkotervehdys, on saanut nykyjoogassa lämmittelyharjoituksen roolin, mutta perinteisessä joogassa sen merkitys on ollut aivan toisenlainen.

Aurinko on kaiken elämämme edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa. 

Aurinkotervehdys-harjoitusta on sekä tunnin että puolentoista tunnin mittaisena, puolentoista tunnin mittaisen harjoituksen lopuksi tehdään lyhyt TriDosha-tasapainottava sarja.

Afterwork

Afterwork-tunti yhdistelee Shaktan suosituimpia sarjoja ja sisältää parhaat palat DandaFlow-, Viyayama- ja TriDosha tunneilta. Tunti aloitetaan aktiivisemmalla osiolla luustoa linjaten ja ryhtiä korjaten ja viimeistellään rentouttavalla TriDosha-sarjalla, joka häätää stressin systeemistäsi. Tunti sopii kaikille.

Ohjeita ja käytänteitä

Mitä mukaan joogatunnille?

Ota mukaan rennot ja mukavat vaatteet, jotka eivät kiristä. Tuntimme eivät ole hikijumppaa, joten pitkähihainen paita on myös hyvä varata mukaan.  

Joogamatot ja huivit löytyvät paikan päältä joogakoulultamme, mutta halutessasi voit myös tuoda oman joogamattosi.

Tunnille ilmoittautuminen

Varaa paikkasi joogatunnille ajanvarausjärjestelmästämme. Löydät sieltä myös tuntikuvaukset.

Luo tunnukset, ilmoittaudu ja saat sähköpostiisi vahvistusviestin.

Suosittelemme, että varaat tunnin viimeistään 2h ennen tunnin alkua. Jos tunneille määritelty minimiosallistujamäärä ei täyty, järjestelmä ilmoittaa 2h ennen tunnin alkua sen peruuntumisesta.

Varauksen peruutus

Esteen sattuessa sinun tulee perua varauksesi viimeistään 4h ennen tunnin alkua sähköisestä varausjärjestelmästämme. Suora linkki peruuttamiseen löytyy saamastasi sähköpostivahvistuksesta. 

Peruuttamattomista varauksista perimme normaalin tuntihinnaston mukaisen maksun (kertamaksu, leimakortin leimat tai kuukausi-/introkorttilaisilta yhden käyttöpäivän).

Milloin saavun paikalle?

Tule tunnille hyvissä ajoin (mielellään viimeistään 10min ennen) , avaamme koulun ovet puoli tuntia ennen tunnin alkua. 

Ovet suljetaan 5 minuuttia ennen joogatunnin alkua, jotta kaikilla on aikaa asettua rauhassa aloilleen.

Muita ohjeita

On suositeltavaa välttää raskaita aterioita ja suihkua noin kaksi tuntia ennen joogaa. Tämä ei ole pakollista, mutta tulet itse huomaamaan eron. 

Anna itsellesi vapaus ottaa oma tilasi koko joogatunnin ajaksi, ikään kuin olisit lomalla. Sulje puhelin hyvissä ajoin ja päästä irti kaikista päivän asioista.

Maksut ja kortit

Lunasta joogatuntisi / -korttisi paikan päällä joogakoululla tai etukäteen verkkokaupastamme.

Maksuvälineinä joogakoululla käyvät pankki – ja luottokortit, mobilepay sekä yleisimmät liikuntaedut (Tyky, Epassi, Smartum, Edenred, Eazybreak). Huom, voit maksaa sovelluksella myös osan ostoksesta.

Mikäli sinulla herää kysyttävää, laita viestiä pori@shakta.fi.