JOOGATUNNIT

Shaktajoogan asanan ja rentoutumisen vuorottelu rauhoittaa apinamieltäni paremmin kuin mikään muu. Sen myötä olen oppinut tunnistamaan kehoni tuntemuksia ja rentoutumaan paljon syvemmin.

Darja

INTROTUNTI

Introtunti on paras tapa aloittaa shaktajooga. Introtunti on todellinen syväsukellus shaktajoogaan ja se vie sinut kerralla sisään traditionaaliseen joogasysteemiin. 

Introtunnilla kerromme ymmärrettävästi mitä vaikutuksia traditionaalisella joogalla on kehon ja mielen hyvinvointiin, sekä annamme parhaat työkalut käyttöösi joogaharjoitusta varten.

Lue lisää introtunnista.

TASAPAINOTTAVA JOOGA
(TRIDOSHA)

TriDosha – tasapainottava sarja on koko asanaharjoituksen ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se käy hellästi läpi koko systeemisi palauttaen elimistön ja mielen tasapainon. Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi rentoutuneeksi, hyvinvoivaksi ja terveeksi.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikkuhiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.

Vietä joogatunti kuin olisit lomalla – jätä arkiset asiat hetkeksi sivuun ja ole vain, itsesi kanssa.

Tasapainottavaa harjoitusta on kolmen mittaisena – tunnin harjoituksesta kahteen tuntiin. Pidemmällä tunnilla tehdään suurempi joukko hyödyllisiä asanoita. Tunti sopii kaikille!

RYHDIKÄS JOOGA

Ryhdikäs-tunneillamme teemme Viyayama-harjoituksen, joka on aktiivinen, seisoen tehtävä sarja.

Viyayama parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi luuston asettuessa kohdilleen. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa.

Ryhdikäs-tunneilla tehdään aina lopuksi TriDosha – tasapainottava sarja.

DANDAFLOW

Dandāsanan eil sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien. DandaFlow ei ole ainoastaan kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, vaan se on rakennettu intialaisen lääketieteen eli ayurvedan periaatteiden mukaan ja vie samalla elimistöäsi hyvään ja tasapainoiseen tilaan. 

DandaFlow – harjoitusta on kahden mittaisia, harjoitus tehdään kolmella tai viidellä flow’lla tunnin tyypistä riippuen. Kolmen flow’n tunti päättyy aina tasapainottavaan TriDosha – sarjaan. 

Näet tuntikohtaiset sisällöt aina ajanvarausohjelman kautta.

AURINKOTERVEHDYS

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoamme ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Surya Namaskara, eli aurinkotervehdys, on saanut nykyjoogassa lämmittelyharjoituksen roolin, mutta perinteisessä joogassa sen merkitys on ollut aivan toisenlainen.

Aurinko on kaiken elämämme edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa. 

Aurinkotervehdys-harjoitusta on sekä tunnin että puolentoista tunnin mittaisena, puolentoista tunnin mittaisen harjoituksen lopuksi tehdään lyhyt TriDosha-tasapainottava sarja.

AFTERWORK

Afterwork-tunti yhdistelee Shaktan suosituimpia sarjoja ja sisältää parhaat palat DandaFlow-, Viyayama- ja TriDosha tunneilta. 

Tunti aloitetaan aktiivisemmalla osiolla luustoa linjaten ja ryhtiä korjaten ja viimeistellään rentouttavalla TriDosha-sarjalla, joka häätää stressin systeemistäsi. Tunti sopii kaikille.

EASYJOOGA

Tämä joogatunti sopii kaikille ja kaikenikäisille. Harjoitus sisältää ryhtiä korjaavan Viyayama-sarjan sekä hermostoa tasapainottavan TriDosha-sarjan. 

Harjoituksen sisältö on tarkkaan mietitty, jotta se sopii myös sinulle, joka ajattelit joogan olevan kohdallasi mahdottomuus. Harjoitus on aina samanlainen ja noudattaa tiettyä kaavaa traditionaalisen joogan mukaisesti.

Mitä otan mukaan joogatunnille?

Ota mukaan rennot ja mukavat vaatteet, jotka eivät kiristä. Tuntimme eivät ole hikijumppaa, joten pitkähihainen paita on myös hyvä varata mukaan.  

Joogamatot ja huivit löytyvät paikan päältä joogakoulultamme, mutta pidemmällä tähtäimellä oma tuttu matto on aina paras ja hygieenisin vaihtoehto. 
Jos mietit laadukkaan maton hankintaa, koulullamme on myynnissä pieni erä luonnonkumisia Eco Pro -joogamattoja.
Kysy lisää ohjaajiltamme!

Katso vastaukset yleisimpiin kysymyksiin täältä.