Shaktajooga

Shaktajooga on tuonut minulle valtavasti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja rentoutta. Jooga on parasta Porin Shakta Joogakoululla.
Piia

Mitä on Shaktajooga?

Shaktajoogan juuret ovat intialaisessa Kaula-traditiossa, joka on autenttinen, tuhansia vuosia vanha perinne. Traditio on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

 

Shaktajoogan ydin on suoritusvapaus sekä rentouden ja nautinnon kautta tekeminen. Se sopii hyvin vasta-alkajille, mutta tarjoaa paljon myös kokeneemmille joogeille. Ulkoisesti asanat voivat näyttää tutuilta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. 

 

Tunnit pidetään aina saman autenttisen joogasysteemin pohjalta, joten harjoituksen sisältöön ei vaikuta kenen ohjaajan tunnille osallistut. Tunneilla haluamme välittää tärkeimmän asian – lempeyden. Omaa kehoa kuunnellen saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän.

Shaktajooga Suomessa

Suomen ja koko Pohjois-Euroopan ensimmäinen Shakta-tradition joogakoulu perustettiin Helsinkiin vuonna 2014.

 

Shaktajooga Suomessa sai alkunsa helsinkiläisten yli vuosikymmenen kestäneestä matkasta joogan alkulähteille. Etsiessään Intiasta autenttista joogamuotoa, he lopulta löysivät tradition mestarin. Shaktajoogan mestari Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha on viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita. Kaula on shaktaperinteen ylistetyinpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan on opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita ja opettaa ashramissaan, joka sijaitsee nykyään Thaimaassa.

 

Intiassa sana tantra tarkoittaa vedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana. Bhagavanin välittävä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (Asana) ja hengityksen (Pranayama) avulla.

Shaktajoogaa muualla suomessa

Helsinki

Turku

Tampere

Porvoo

oulu

Rovaniemi