USEIN KYSYTTYÄ

Nukun paremmin. Stressaan vähemmän. Olen onnellisempi.
joogakoululla kuultua

YLEISET OHJEET JA KÄYTÄNTEET

Mitä mukaan joogatunnille?

Ota mukaan rennot ja mukavat vaatteet, jotka eivät kiristä. Tuntimme eivät ole hikijumppaa, joten pitkähihainen paita on myös hyvä varata mukaan.  

Joogamatot ja huivit löytyvät paikan päältä joogakoulultamme, mutta pidemmällä tähtäimellä oma tuttu matto on aina paras ja hygieenisin vaihtoehto.
Jos mietit laadukkaan maton hankintaa, koulullamme on myynnissä pieni erä luonnonkumisia Eco Pro -joogamattoja.
Kysy lisää ohjaajiltamme!

Tunnille ilmoittautuminen

Varaa paikkasi joogatunnille ajanvarausjärjestelmästämme. Löydät sieltä myös tuntikuvaukset.

Luo tunnukset, ilmoittaudu ja saat sähköpostiisi vahvistusviestin.

Varmistaaksesi paikkasi tunnille suosittelemme, että varaat tunnin viimeistään 2h ennen tunnin alkua.

Varauksen peruutus

Esteen sattuessa sinun tulee perua varauksesi viimeistään 1h ennen tunnin alkua sähköisestä varausjärjestelmästämme. Suora linkki peruuttamiseen löytyy saamastasi sähköpostivahvistuksesta. 

Mikäli tuntivarausta ei ole peruutettu peruutusaikojen puitteissa, veloitamme No-Showsta 10 euron peruutusmaksun

Miten löydän perille?

Joogakoulumme sijaitsee kilometrin päässä Porin keskustasta, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 32. 

 Löydät meidät kivenheiton päässä Porin uimahallista ja urheilutalosta. 

Mikäli liikut autolla, koulun edestä ja kadun varresta löytyy hyvin maksutonta pysäköintitilaa.

Milloin saavun paikalle?

Tule tunnille hyvissä ajoin (mielellään viimeistään 10min ennen) , avaamme koulun ovet noin puoli tuntia ennen tunnin alkua. 

Ovet suljetaan 5 minuuttia ennen joogatunnin alkua, jotta kaikilla on aikaa asettua rauhassa aloilleen.

Suosittelemme rentoutumaan shava asanassa selinmakuulla muutaman minuutin ennen tunnin alkua, näin saat tulevasta harjoituksesta parhaat hyödyt talteen.

Maksutavat

Lunasta joogatuntisi / -korttisi paikan päällä joogakoululla tai etukäteen varausjärjestelmästämme, kohdasta ”Prepaid-kortit”.

Maksuvälineinä joogakoululla käyvät pankki – ja luottokortit, mobilepay sekä yleisimmät liikuntaedut (Tyky, Epassi, Smartum, Edenred). Huom, voit maksaa sovelluksella myös osan ostoksesta.

Mikäli sinulla herää kysyttävää, laita viestiä pori@shakta.fi. 

Alehintaiset kortit (mm. opiskelija tai eläkeläinen) voit lunastaa vain paikan päällä koulullamme.

Joogakorttien voimassaoloaika

Sarjakorteille on määritelty voimassaoloaika. 

4x kortti on voimassa 2kk, 10x kortti on voimassa 5kk ja 25x kortti on voimassa 8kk ensimmäisestä käyttökerrasta. 

Voimassaoloaikaa voidaan jatkaa ainoastaan terveydellisistä syistä (yli 7 päivää kestäneet sairaustapaukset) lääkärintodistusta vastaan, jolloin sairauslomapäivät lisätään kortin voimassaoloaikaan.

Verkkokaupasta tai ennakkoon ostetut joogakortit tulee ottaa käyttöön kuuden kuukauden (6kk) kuluessa ostopäivästä.

Mikä joogakortti sopii minulle?

Ensikertalaisena sinun kannattaa hyödyntää kertaluontoinen Introjakso, joka sisältää Introtunnin ja rajattomasti joogaa valitsemasi jakson ajan (15pv tai 30pv). Suosittelemme aloittamaan shaktajoogan tällä kokeilujaksolla, mutta voit käyttää tämän edun myös myöhemmin kun sinulle sopii.

Parhaimmat hyödyt joogasta saat, kun käyt tunneilla säännöllisesti. Joogakorteilla joogaat edullisempaan kertahintaan – mitä enemmän kertoja, sitä edullisemmaksi joogaaminen tulee. Valikoimassamme on 4x, 10x ja 25x joogakortit.

Hinnastomme löydät täältä.

Saako teiltä lahjakortteja?

Meiltä voit hankkia myös lahjakortit! 

Lahjakortit käyvät vapaavalintaiseen joogaan tai paineluhierontaan. 

Hanki lahjakortti valitsemallesi summalle joko verkkokaupastamme  tai joogakoulultamme.

Lahjakortti on lunastettavissa kuusi kuukautta (6kk) ostopäivästä.

Muita huomioita

On suositeltavaa välttää raskaita aterioita ja suihkua noin kaksi tuntia ennen joogaa. Tämä ei ole pakollista, mutta tulet itse huomaamaan eron. 

Anna itsellesi vapaus ottaa oma tilasi koko joogatunnin ajaksi, ikään kuin olisit lomalla. Sulje puhelin hyvissä ajoin ja päästä irti kaikista päivän asioista.

MUUTA JOOGASTA KYSYTTYÄ

Miten shaktajooga eroaa muista joogamuodoista?

Shaktajooga on intialaisen Kaula-tradition joogaa, joka on ylistetyimpiä Shakta-perinteitä Intiassa. Traditio on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Joogan maailmankuva on kokonainen. Niinpä myös ihminen nähdään kokonaisuutena, joka ei palaudu osasiinsa. 

Joogatunneillamme käyt hellästi läpi koko systeemisi palauttaen elimistösi luonnollisen tasapainon. 

Mitkä tunnit sopivat ensikertalaisille?

Suosittelemme aloittamaan Introtunnilta, mutta ensikertalaisena voit myös saapua mille tahansa joogatunnille. Shaktajoogassa ei ole tasoryhmiä, vaan jokainen tekee harjoitustaan omista lähtökohdistaan.

Ei siis huolta, vaikket olisi koskaan aiemmin joogannut. Jooga opitaan parhaiten toistojen kautta ja tulet huomaamaan, kuinka jo muutaman harjoituskerran jälkeen harjoitus tulee tutuksi ja rentoutuminen syvenee.

Miten hyödyn joogasta?

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen.

Stressivapaa ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus ratkaisee ongelmia kuin itsestään. Monet asiakkaamme ovat kertoneet suoritusvapaan joogan avulla saavuttaneensa hyötyjä varsin nopeasti. Tunneillamme tulet huomaamaan, että itseasiassa vähemmän tekemällä voit saavuttaa paljon enemmän.

Traditionaalinen jooga on osa maailman laajinta ja vanhinta filosofista perinnettä. Tähän puoleen voit tutustua kursseillamme, retriiteillämme ja Shaktan opettajankoulutuksissa

Olen jäykkä, voinko joogata?

Teoria siitä, että vain notkeat ihmiset voivat mennä joogaan, on sama kuin sanoisi: ”Olen likainen, en voi mennä suihkuun.”

 Liikkuvuudessa on ennen kaikkea kyse kehon keskustelukulttuurista, josta kannattaa lukea lisää blogista

Joogassa rakennat harjoitus harjoitukselta tervettä elämänkulttuuria, jossa elimistösi vuorovaikuttaa harmonisesti itsensä kanssa. Olennaisinta ei siis ole asanan tarkka ulkoinen muoto, vaan miten sen tekee.

Kun teet harjoituksen lempeydellä rentouden kautta, jätät syvälle sisimpääsi viestin: ”Olen arvokas, kaikki on hyvin.”

Tarvitsenko oman joogamaton?

Oma joogamatto on aina paras ja hygieenisin vaihtoehto. Oma matto tuo harjoitukseen jatkuvuutta, ja mikä parasta, voit säilyttää sitä koulullamme ilman toistuvaa kuljettelua.

Kauttamme voit hankkia laadukkaan, luonnonkumisen Eco Pro -joogamaton. Kysy lisää tuntien yhteydessä tai sähköpostitse pori@shakta.fi

Jos sinulla ei ole omaa mattoa, voit lainata sellaisen koulultamme joogatunnin ajaksi.

Sopiiko jooga raskaana oleville?

Kyllä, jooga sopii lähtökohtaisesti myös raskaana oleville. Jotkut asanat on syytä jättää välistä erityisesti raskausajan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Voit kysyä näistä lisää opettajiltamme.

Raskauden edetessä yli puolenvälin, voi joogan jättää kokonaan pois. Halutessaan voi tietysti olla mukana raskauden loppuun asti, mutta silloin kaikki vatsallaan tehtävät asanat ja kierrot on jätettävä pois. Joogatunti kannattaa ottaa lähinnä rentoutumisen ja nautiskelun kannalta. 

Lääkärisi sanoo raskauteen liittyvissä asioissa viimeisen sanan. 

Sopiiko jooga lapsille?

Shaktajooga sopii lähtökohtaisesti myös lapsille. Viikkotunteja suosittelemme yli 12-vuotta täyttäneille. Pranayama-harjoitukset eivät sovi tehtäväksi lasten kanssa. Kysy lisää ohjaajiltamme.

Minulla on uskonnollinen vakaumus, voinko tulla joogatunnille?

Jooga ei ole uskonto. Toivotamme tervetulleeksi ihmiset kaikista mahdollisista taustoista. Joogaamiseen ei ole sen suurempaa estettä kuin polkupyörällä ajamiseen.