3 vinkkiä miten valmistautua joogatuntiin

Joogan tehtävänä on saattaa elimistömme tasapainoon.

Elämä on vastavoimien tanssia – fyysinen rasitus ja stressi tarvitsee aina vastaparin, palautumisen, ja tässä jooga on loistava liittolainen.

Shaktajoogatunnilla haluamme käynnistää elimistön palautumisprosessin, joka jatkuu yön yli aina seuraavaan päivään. Kun huomioit ennen harjoitusta seuraavat kolme asiaa, elimistösi on valmiimpi vastaanottamaan joogaharjoituksen vaikutukset. Näin myös vaalit kaikkea sitä hyvää, mitä joogaharjoitus sinulle antaa.

1. SAAVU JOOGATUNNILLE AJOISSA

Saavu joogakoululle hyvissä ajoin. Näin ehdit rauhassa vaihtaa vaatteet ja asettua joogamatolle. Tunnin alkua kannattaa odotella rentoutuen shava asanassa, selinmakuulla. Kun annat kaiken tasaantua heti alussa, elimistösi lähtee joogatuntiin aivan eri lähtökohdista ja saat tulevasta harjoituksesta parhaat hyödyt talteen.

2. JÄTÄ POIS KAIKKI YLIMÄÄRÄINEN

Joogasalimme on hiljainen tila. Jätähän kaiken ylimääräisen, kuten tavarat ja äänekkäät keskustelut pukuhuoneiden puolelle. Anna salissa olevilla on mahdollisuus rentoutua rauhassa ennen tunnin alkua. Kassit ja tavarat ovat vain harjoituksesi tiellä ja häiritsevät meditaatiotasi.

3. PUKEUDU LÄMPIMÄSTI

Shaktajooga ei ole hikijumppaa. Pitkähihainen on hyvä varata mukaan, sillä rentoutuessa saattaa tulla viileä. Jos mahdollista, vältä vaatekertojen jatkuvaa riisumista ja pukemista joogatunnin aikana. Tämä häiritsee meditaatiotasi ja estää elimistöäsi adaptoitumasta vallitsevaan lämpötilaan.

Ja muista tärkein, älä tavoittele täydellisyyttä.

Jokainen harjoitus on erilainen. Kun päästät irti odotuksista, jooga voi tapahtua.

Pysähdy. Rentoudu. Nauti.

PS. Mikäli sinulla herää kysymyksiä muihin Porin Shakta Joogakoulun käytänteisiin liittyen, lisää vastauksia löydät täältä.

Kirjoittaja Jonna Vattulainen, Porin Shakta Joogakoulun opettaja
Jaa postaus: