LUUSTO – miksi joogin tulisi olla kiinnostunut siitä?

Luuston ajatellaan usein olevan elimistön tukiranka ja suoja. Nämä eivät kuitenkaan ole sen ainoat tehtävät.

Luusto on itseasiassa erittäin dynaaminen elin, joka jatkuvasti uudistaa itseään ja muuttaa muotoaan sen mukaan millaisia voimia siihen kodistuu.

Luusto siis ikään kuin kuuntelee ja mukautuu kuulemaansa. Shaktajoogan harjoitukset ottavat tämän huomioon ja puhuvat luustolle optimaalista kieltä. Ne hiljalleen muokkaavat luustoasi ja sen asentoa vieden sen elimistöllesi optimaalisimpaan suuntaan.

Jooga näkee ihmisen “virtaavana” kokonaisuutena, jossa aivan kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Eli se miten luustosi asettuu, vaikuttaa paljolti siihen miten elimistösi vuorovaikuttaa itsensä kanssa.

Luusto varastoi ravinteita, se osallistuu hormonitoimintaamme ja toimii aivojen, selkäytimen sekä hermoston jatkeena.

Luustoa ja sen asentoa voidaan miettiä ikään kuin koko systeemimme informaatioväylänä ja näin ajateltuna on siis hyvin perusteltua ottaa luusto vakavasti huomioon.

Varsinaisia täsmäaseita tähän ovat mm. Viyayama- ja Shakta Fuusio sarjat. Nämä sarjat hiljalleen avaavat kehon solmukohtia ja vievät luustoasi symmetriseen ja harmoniseen tilaan.
Sarjojen ytimessä on rentoutuminen ja se, että nautit niistä säännöllisesti. Näin varmistat, että puhut koko olemuksellesi kieltä, jota se kuuntelee ja jonka mukaan sen on vaivatonta tehdä muutoksia.

Tutustu tunteihimme viikkotunneillamme Porin Shakta Joogakoulussa, Shakta Onlinessa tai muissa Shaktan toimipisteissä ympäri Suomen.

Teksti on alun perin julkaistu Helsingin Shakta Joogakoulun somekanavissa. Seuraa heitä Instagramissa @shaktagram ja Facebookissa Shakta Joogakoulu.

Jaa postaus: